A globalizáció, a felgyorsult technikai-technológiai fejlődés következtében a műszaki fordítás jelentősége egyre nő. A műszaki fordítást helyesebb inkább műszaki fordítás-lokalizációnak nevezni, hiszen a műszaki az egyik legjelentősebb olyan terület, ahol rendkívül nagy jelentősége van annak, hogy a forrásnyelvi tartalmat ne egyszerűen csak lefordítsuk annak célnyelvi megfelelőjére, hanem minél inkább hozzáigazítsuk a felhasználói piac szokásaihoz, jellemzőihez, sajátosságaihoz a forrás és célnyelvi kultúrák különbözőségeit szem előtt tartva. Ha megrendelőink kulturálisan is saját nyelvükön szólnak vevőikhez, ügyfeleikhez, azzal bizalmat építenek, amely megmutatkozik értékesítésükben is. Különösen fontos ez azok számára, akik nemzetközi piacokra kívánnak lépni vagy már ilyen piacokon tevékenykednek. A műszaki területen belül is különös jelentősége van ennek honlapok, szoftverek, az ezekhez kapcsolódó segédletek fordítás-lokalizálása során, ahol meg kell tartani a formátumot, jellemzőek a szövegek, feliratok terjedelmének erős korlátai, figyelni kell az elrendezés azonosságára és nem utolsó sorban a programkódok megóvására. Az ilyen munka bizony magas fokú szaktudást, tapasztalatot és kreativitást is igényel.

A műszaki fordításánál feltétlenül szükség van az adott iparág, műszaki terület, technológia ismeretére, a megfelelő műszaki terminológia magabiztos használatára. A minőség és hatékonyság érdekében irodánk fordítástámogató eszközöket (CAT) is használ, amelyek lehetővé teszik az egységes és konzekvens terminológia-használatot nagyobb terjedelmű és/vagy sürgős anyagok esetében pedig jelentősen megkönnyítik az anyagon dolgozó több fordító/lektor közötti együttműködést.

A műszaki fordítási területen fordítottuk már: szigetelőanyagok leírását, használati útmutatóját, fémipari termékleírást, szerves hulladékok feldolgozásához, komposztáláshoz szükséges gépek és berendezések dokumentációját, egészségügyi segédeszközök dokumentációját, gépjármű ablakemelő összeszerelő állomás dokumentációját, feszültség- átalakító berendezés műszaki leírását, terresztrikus fotovoltaika-modulok szilícium-napelemtáblákkal berendezés tanúsítványát, uszodatechnikai berendezések leírását, használati útmutatóját, fröccsöntő gép kiszolgálására alkalmas robot műszaki leírását.

Árajánlatot kérek

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Telefonszám (kötelező)

  Tárgy

  Üzenet

  A fenti ajánlat-kérő az ön címére is továbbításra kerül.